Vraagstelling

De ontmoetingsruimte mag eigentijdser worden, vriendelijker, overzichtelijker, meer uitnodigend, de kleuren paars en groen mogen verdwijnen, de bar en balie moeten aangepast worden, er mogen meer gezellig zithoekjes komen en de stoelen moeten worden vervangen. De functionaliteiten zijn nu geconcentreerd in een klein gedeelte van de (dus rommelige) ruimte. Een stamtafel is een must have en diverse functionaliteiten met een reden moeten gehandhaafd blijven.

Het resultaat

Na een enquête en gesprekken met de gebruikers, medewerkers, wijkraad en omwonenden, is er het ontwerpplan met toelichting gepresenteerd. Hierna zijn alle reacties, vragen en opmerkingen meegenomen en kon het plan worden uitgevoerd. Alle betrokkenen zijn zoveel mogelijk bij de verbouwing betrokken en geïnformeerd over de ontwikkelingen dmv een presentatie, een moodboard en via facebook. De balie en de bestaande bar zijn gesloopt en ook een gedeelte van het plafond boven de bar is uitgebroken en voorzien van akoestisch materiaal (bovenburen). De bar en de balie zijn samengevoegd, waardoor er meer ruimte ontstaat en het voor het beheer makkelijker is om de gastvrijheid een accentje te geven. We hebben gebruik gemaakt van o.a. planten, twee grote tafels en een aantal lampen die we van de oude bibliotheek hebben gekregen.

Het resultaat mag er zijn. Door een andere indeling, verbouwing, hergebruik en nieuwe meubels en nieuwe gordijnen, is de ruimte van een ratjetoe van kleuren en oud meubilair, overzichtelijk, uitnodigend en heel praktisch voor gebruikers, bezoekers en beheer geworden. Dus een plek waar mensen zich thuis voelen.