Vraagstelling

Al enige tijd hadden onze cliënten van de Stationstraat de wens om de gezamenlijke ruimte te vergroten zodat er meer plaats zou zijn om gezellig bij elkaar te komen voor degenen die dat graag willen. Op 17 augustus 2018 was het zover de units zijn geplaatst en de bouw kon beginnen! Op naar een mooie, ruime & gezellige gezamenlijke ruimte.

Het resultaat

Dankzij de inzet van vele mensen is het een prachtige plek geworden. Om de “huiskamer” te meubileren en aan te kleden hebben wij samenwerking gezocht met Renée van der Pluijm van Studio Plumeau. Zij heeft schitterend werk geleverd, maar vooral heel goed naar de cliënten geluisterd. Nadat de huiskamer op 27 januari 2019 officieel geopend schreef zij het volgende aan cliënten en team:

Lieve mensen, op 10 september heb ik jullie voor het eerst ontmoet tijdens een bewonersvergadering. Toen mochten jullie zeggen wat je graag zou willen in deze ruimte. Jullie gaven aan; een ronde tafel, een eettafel, rustig kunnen zitten, vrolijk, veel groen en planten, een plek waar het fijn is om samen te zijn en om tot rust te komen.

Voor Prisma was dit een pilot, een ‘out of the box’ project. Om buiten de gangbare wegen tot een ander uniek resultaat te komen. Binnen het bescheiden budget blijkt het heel goed mogelijk om een fijne leefomgeving te creëren voor de bewoners. Een groter compliment als “ik wil nooit meer verhuizen” kun je niet krijgen. Het resultaat bewijst dat je binnen de budgetten, richtlijnen en mogelijkheden, in overleg met bewoners en alle betrokkenen, een hele mooie en persoonlijke leefomgeving kunt maken en dat de leiding en begeleiding voor een groot deel ontzorgd worden.

Ik vond het echt heel erg leuk om te doen en dank iedereen voor alle medewerking, meedenken en hulp bij de uitvoering. Hopelijk is deze uitdaging voor jullie aanleiding om deze werkwijze ook binnen andere woonvoorzieningen toe te passen. Al met al dus een prachtig resultaat!!!