VRAAGSTELLING

Hoe leuk is dat, een vervolgopdracht! Als gevolg van een uitbreiding, mocht ik drie nieuwe ruimtes indelen, waarvan één als kantoorruimte en twee samengevoegde ruimtes als een stilteruimte. Naast de kernwaardes zoals het groene imago en een duurzame uitstraling, was er ook behoefte ontstaan om met plm 6 á 8 personen geconcentreerd te kunnen werken in de ‘stille werkruimte’. Hierbij zijn rust, warme kleuren, akoestiek en ruimte indeling erg belangrijk. Zoals ook bij de vorige ruimtes, was het fotobehang van een mooie natuurfoto en de schilderijplanken waar de canvasfoto’s van alle medewerkers op konden staan een must. Verder ben ik weer helemaal vrijgelaten om een ontwerp te maken en op zoek te gaan naar meubels en accessoires.

RESULTAAT

In een maand tijd moest alles in gebruik genomen worden, dus dat was even hard doorwerken, op 6 december jl. kon er al gewerkt worden, de basis was klaar, en op 6 januari 2020 kon de nieuwjaarsreceptie hier al gehouden worden!

In de praktijk bleek de stille werkruimte door de prettige atmosfeer zo uitnodigend te zijn om er te werken, dat de stilteruimte al snel naar het nieuwe kantoor met vier werkplekken is verplaatst. Akoestische panelen aan de wand en tussen de bureaus, olijfgroen op de muren en diverse meubels, alles is in deze stijl meegenomen. En deze keer is er gekozen voor grote planten en een bureaulamp op iedere vaste werkplek, twee sta-werkplekken, een lees/vergadertafel en een relaxhoekje.